Vietnam

17/12/11

Startside
Hanoi
I en landsby
Ha Long Bay
Hué
Hoi An
Saigon
Vest for Saigon
Mekong
Tyfon
Ansigter

 

Vi var i Vietnam 30. september til 14. oktober 2009. Gruppen var på 19 personer, hvor de 5 var nye ansigter. Vi var 4 personer, der havde været med på alle See the Worlds 5 "senior"-rejser.

John Lau Jensen var turleder, men for første gang var både han og Stig Matthiesen med på den samme tur.

En del af turen bestod i besøg af historiske steder, bl.a. museer. På grund af krigen mod franskmændene (1946-54) og senere Vietnam-krigen (1963-75) mod amerikanerne er mange historiske monumenter blevet ødelagt.

Derudover lider befolkningen stadig af Agent Orange, nedkastning af dioxin og andre løvhæmmende stoffer, som i de forløbne 40 år har medført grufulde genetiske ændringer og død for skønsmæssigt 4 millioner mennesker.

Under Vietnam-krigen blev der nedkastet næsten 3 gange så mange bomber (7,8 mill. tons) som under hele 2. verdenskrig (2,7 mill. tons). I nogle områder ligger der stadig ueksploderede bomber ude i naturen. I 2008 blev 437 dræbt.

Det er tydeligt, at vietnameserne i deres adfærd har lagt dette traume bag sig, sikkert fordi det var så voldsomt. Minderne består dog og kan beskues i museer og fængsler og som udkigsposter på strategiske steder oppe i bjergene.

Under vores 15 dages rejse i Vietnam besøgte vi et børnehjem for forældreløse børn og nogle værksteder for mennesker med forskellige handicaps, fysiske eller psykiske. Desuden var vi på gåtur og cykeltur i nogle landsbyer, hvor vi fik en god oplevelse af de lokales hverdag. Vi oplevede vietnameserne som et meget venligt folkefærd.

Vi boede ofte på 4-stjernede hoteller, hvilket er usædvanligt i See the World regi. Det var dog en rigtigt spændende oplevelse, som også blev krydret med helkropsmassage, som jo er en østlig specialitet.

På den måde blev det en varieret og minderig tur, med kombinationen af traditionel turisme og en lidt tættere oplevelse af vietnamesernes egen selvforståelse, overbevisende formuleret af vores ledsagende vietnamesiske guide, hvis familie vi besøgte i en af landsbyerne.

Herunder eksempler på det vietnamesiske køkken. Mange lækre retter, med sans for dekorative finesser.

[photogallery/photo26644/real.htm]

Verdens tag | Nepal | Indien | Peru | Vietnam | Cuba | Mellemøsten | Egypten | Europa | Diasshows

Dette Websted blev sidst opdateret 18. november 2011