Forspil og flirt

Forspillet til en seksuel akt har naturligvis ligheder med flirten. I forspillet forsøger to parter at mødes, at finde ud af, hvad hver især godt kunne tænke sig, at føle sig frem. Det kan sammenlignes med det første møde mellem en mand og en kvinde, hvor de ikke præcis ved, hvor de har hinanden. Vil han eller hun det samme som mig? Er jeg heldig? Nogle gange trækker vi forspillet ud og lader det vare længe. Andre gange tager den ene styringen og slår til. Situationen intensiveres, når det lykkes at skabe et spil, i stedet for dyrisk bare at springe på hinanden. Det sidste kan bestemt også være fint og fortæller bare om de mange variationsmuligheder ved sex, om legen som en del af seksualiteten.

Flirten fra min side handler om, hvordan jeg gøre opmærksom på mig selv. Hvordan gør jeg mig interessant eller lækker over for den anden? Hvordan etablerer jeg et spil, som er den positive, livsbekræftende leg, med et smil på læberne hos begge? Da vi ikke kender hinanden, nærmer vi os med finurlige og underfundige bemærkninger - scoretricks. Når det lykkes, skabes der et rum af fantasi og pirrende kropslige fornemmelser, som kan brydes af mere direkte bemærkninger, der enten forstærker eller afbryder flirten.

I udgangssituationen vil jeg vil kærligheden i en eller anden form sammen med den anden og håber altid på et positivt modspil. Gennem flirten bevæger vi os fra fantasi til virkelighed og kan undervejs åbne for sider, vi ikke kendte. Vi kan blive skræmte, men kan også blive fastholdt i fascinationen. Vi er mere sensitive end normalt og aflæser undervejs signaler fra hinanden. Ideelt set søger vi det ultimative, men kan også bare være på jagt efter et hurtigt knald. Flirten i sig selv kan nogle gange være den oplevelse, som den ene eller begge søger, en slags bekræftelse på, at vi lever, mens vi måske begge er bundet op på en aftale derhjemme. Flirten kan naturligvis også være indledningen til et nyt forhold.

Flirten er eventualiteten

Vi ved ikke på forhånd, hvad der vil ske. Vi ved heller ikke, hvad der i øjeblikket sker, med mindre vi vil bemægtige os øjeblikket. I så fald forsvinder den gode energi, eller bliver i stedet til et spil om magt eller om dominans.

Leg kan også være magt og dominans. Så længe vi er os bevidste om de gode energier, og glider med i dem, kan vi grundlæggende tillade os hvad som helst. Det afgørende er intentionen, og naturligvis respekten for den anden.

Tilbage