Kom lad mig vise dig verden

Flirten er et faderforhold: kom lad mig vise dig verden! Kom og se, hvad der er muligt!

Hvis nu svaret er: ja! Og jeg kan også byde ind med noget! så er gensidigheden til stede.

Der vil ikke kunne etableres en flirt, hvis der ikke var en tro på, at vi sammen kan drage fordel af situationen. Vi behøver ikke derfor at være kalkulerende.

Flirten varer lige så længe, som der er "spille-rum", og begge er nysgerrige og tror på hinanden.

Den aktive og den passive

Der vil normalt altid være en aktiv og en passiv person. Den ene vil i udgangspunktet mere end den anden og tager derfor initiativet.

Rollerne kan sagtens være byttet rundt, så kvinden er "ovenpå".

At blive forført kan nemt være en del af flirten, en meget behagelig del.

Måske vokser intensiteten, hvis begge kan være flagrende, og bare lader tingene udvikle sig. Men styringen kan også være den intense del af forløbet.

Relationer som de faste forhold

Der er forskel på, hvor mange man skal være sammen med, inden der vælges en fast partner.

De løse forhold, som etableres som følge af flirter, er spændende og giver livet kulør.

Men alle har også brug for stabilitet og jævnbyrdighed.

Det må være ønskeligt også i de faste forhold, at relationerne tilføres spænding. Der skal være plads til forelskelsens spilmuligheder. Som par skal man kunne blive ved med at berige hinanden, gøre gode ting for hinanden, forny sig og udvikle sig sammen ©.

Hvornår bliver man træt af at flirte?

Det siger sig selv, at jo bedre man kender sig selv, jo mere kompetent bliver flirten, både som den der indleder en ny flirt, og som den der bider på.

Og træt af at flirte? Det bliver man forhåbentlig aldrig. Det handler om at være nysgerrig, at ville vide mere, at lære noget nyt af andre.

At måden at gribe det an på vil ændre sig, er uomgængeligt, hvis man vil udvikling. Nogle vil helst drikke sig mod til for at møde nye mennesker. Nogle ved det ikke engang selv. Men der er også mennesker, der arbejder så meget med sig selv og andre, at de allerhelst vil være helt ædru, når et nyt menneske står foran én.

Skuffede mennesker kan have den holdning, at flirt hører fortiden til, og at de har nok i en kat eller en hund. Det er synd for dem!

Den kriminelle løbebane

Når kropsfibrene vender sig mod kriminalitet som en levevej, kan det jo altid forklares ved en personlig dårlig moral. Vedkommende bruger tiden og kræfterne på negative handlinger i stedet for den positive selvtilfredsstillelse, som kan føre til en god karriere. Det kan også forklares ved et dårligt socialt udgangspunkt: manglende muligheder, en dårlig opdragelse, at være uønsket som barn. Det vil sikkert også være tilfældet for de fleste kriminelle. Når livet for nogle udvikler sig til regelmæssige ophold bag tremmer, er udsigterne til at kunne forlade den kriminelle løbebane dårlige.

Udgangspunktet er for de fleste en negativ flirt med jævnaldrende, hvor de lærer de dårlige vaner, der giver en form for selvtilfredsstillelse: glæden ved at se andre lide ondt, tilfredsstillelsen ved berigelse og så accepten i kliken. Prostitution er også en mulighed, oven i købet for at tjene penge legalt. Når man tænker efter, er det sikkert en hårfin balance, idet der her kan være tale om at give andre en god oplevelse.

Udgangspunktet for den negative flirt eller gruppepresset er selvhad, der kan være kulturelt betinget og i så fald er vanskeligt at komme til livs. Den negative spiral er selvforstærkende. Den positive spiral er mit ærinde og er bl.a. beskrevet i Kærlighedens forskellige former ©.

Flirten er amoralsk og kan udvikle sig i flere retninger ©. Derfor er udgangspunktet ganske afgørende, herunder at kunne lide sig selv, at have selvtillid, set fra den person, som er på udkig efter muligheder i livet. Set fra forældrenes side er det vigtigt at elske sine børn og at give dem gode opvækstvilkår, inden de kaster sig ud i livets udfordringer.

Flirtens væsen er at prikke til moralen

Der er brug for fornyelse, nogle gange mere udpræget end andre.

De involverede erkender ikke altid selv behovet.

Moralister tager afstand fra flirten. Den griber forstyrrende ind i den verden, som moralen omkranser.

Hvis flirtens ramme et at sammenligne med et faderforhold, er selve flirten feminin. Den provokerer, pirrer, er sød, indladende, charmerende. Den vil ikke kunne agere uden en mere fast ramme, som nemt kan være moralen. Legen tenderer mod at opløse de enkelte dele til noget andet, også rammen, som den agerer i.

Flirten vil en ny og bedre form

I flirten tilføres et nyt indhold gennem en anden person, eller noget tillokkende sker mellem to personer.

Man kan ikke flirte med sig selv.

Der er normalt to jeger med i spillet.

Spilmulighederne er mange, fra den totale overgivelse til den totale resignation.

Flirtens styrke er hvad den sætter i gang

En god oplevelse forplanter sig og vækker genklang i erindringen.

En berøring giver lyst til at prøve det igen.

En replik giver selvtillid eller kalder smilet frem.

Vi glæder os til at ses igen.

Verden åbner sig.

Om at flirte med en tanke

Man kan også flirte med en tanke. Det gør jeg i øvrigt tit.

Her er der ikke nødvendigvis andre involveret. Med det er ikke det samme som at flirte med sig selv.

Det handler om at få fat i og at afprøve ny viden.

Og selvfølgelig at blive klogere.