Søster Abraham

17/12/11

Startside
Op
Den gamle bydel
Grædemuren
Søster Abraham

 

Den sidste dag gik vi op på Oliebjerget, hvor vi mødte Søster Abraham. Hun er født i Danmark, men har boet på kloster i Israel i 45 år.

Som 13-årig begyndte hun at lære hebræisk, idet hun meget tidligt vidste, at hun ville til Det Hellige Land og være nonne. På Københavns Universitet lærte hun også græsk og aramæisk, senere arabisk.

Hun er i dag 78 år, men har stadig sine meningers mod. Hun inviterede os indenfor bag klostrets mure, hvor vi sad i hendes have og hørte hende fortælle. Tæt ved ligger en kirke, der oprindelig blev grundlagt af romerne . Det skulle være samme sted, hvor Jesus lærte sine disciple Fadervor.

Hun fortalte om sine første år, hvor hun hver dag gik den lange tur ned ad Oliebjerget og om til Jaffa Gate. Præsten kunne ikke lide hende, og talte stadig ikke til hende efter ½ år, hvor hun troskyldigt gik til messe hver dag. Senere blev han anholdt for våbensmugling til nogle af de arabiske lande, så det kunne være en årsag til hans lukkethed.

Hun kunne ikke lide navnet Palæstina. Det skulle hellere have heddet Det Hellige Land, som ville svare til sit formål.

De kristne og ikke muslimerne leverede sundhedsvæsenet, og de kristne kvinder blev ikke gift som 13-årige, forhold der har bevirket, at nogle lande forblev forarmede, mens andre udviklede sig.

Hvad søster Abraham overser eller ikke er så bekendt med, er, at universiteterne er en form, som korsridderne bragte med til Europa fra islam.

Hun kritiserede de fundamentalistiske amerikanske jøder, der er kommet til landet for at bosætte sig og bevidst at skabe splid. De går ikke fredens ærinde.

I dag maler hun ikoner på bestilling og har i øvrigt en udstilling i Skanderborg den 1.-2. februar 2011. Billedet herover er fra hendes egen hjemmeside.

Startside | Den gamle bydel | Grædemuren | Søster Abraham

Dette Websted blev sidst opdateret 10. februar 2011