Nepal

17/12/11

Startside
Kathmandu
Himalaya
Chitwan

 

Den tredje tur i See the World-regie gik til Nepal. Vi var ude at rejse fra den 12. til den 31.oktober 2006. Gruppen var denne gang på 11, inkl. turleder John Lau Jensen. Det var hans 26. tur i Nepal, så han må jo siges at have et vist kendskab til landet. Desuden er han næstformand i Dansk-Nepalesisk Forening, hvor vi i det forløbne år har deltaget i en del foredrag.

Blandt foredragsholderne var Klaus Becker Larsen, der som den første dansker i 1951 forsøgte at bestige Mount Everest.

Mount Everest som det visuelle højdepunkt var også målet for vores tur. Vi skulle have set den fra to forskellige højdedrag, men planerne blev ændret, da snevejr med ledsagende kulde fik os til at søge mod varmere himmelstrøg, dvs. ned til den sydlige, tropiske del af Nepal. Desuden var 3 af gruppen i større eller mindre grad plaget af højdesyge.

Nepal er geografisk opdelt i 3 zoner: højlandet mod nord op mod det tibetanske plateau, med tempereret klima, det subtropiske højland med bl.a. Kathmandu dalen, og endelig lavlandet ned mod Indien, der har tropisk klima. Vi var i alle 3 zoner.

Vi fløj fra Kastrup den 11. oktober via Heathrow og Muscat i Oman til Kathmandu. Hjemad fløj vi, også med Gulf Air, via Muscat, Bahrain og Frankfurt. Med ventetider tog det ca. 24 timer at flyve begge veje. Vi var i Århus igen den 1. november.

Med John var vi 7 gengangere fra turen til Indien, mens de 9 af os havde været sammen i Sydamerika. Vi kendte altså hinanden ganske godt.

Vi var 11 personer af sted denne gang

Lene mangler, da hun er fotegrafen til dette billede. Det er taget foran Tengboche Klostret.

John Lau Jensen ved Pashupatinath

John (t.h.) er et omvandrende leksikon. Hans studium i antropologi er næsten afsluttet. Her er han ved et af sine yndligssteder i Kathmandu, et af hinduernes helligste steder, som er et virvar af bygninger, men også med daglige ligbrændinger. Floden løber ud i Indiens hellige flod Ganges.

Emballeret til Nepal

Udstyret med et nyt spejlreflekskamera - Canon EOS D350 - i tasken var jeg klædt på til besøget i Nepal, og det blev til mange gode billeder. Hue og halstørklæde var uundværelige, da vi kom højere op.

Klaus Becker Larsen

Billedet stammer fra det andet af to foredrag, som vi overværede under forberedelserne til turen. Han har skrevet bogen Everest Udfordringen, som er blevet genoptrykt i 2005.

Everest udfordringen

I 1951 forsøgte Klaus Becker Larsen som den første dansker at bestige Mount Everest. Det var en hemmelig mission. Fra ruten dengang genkender vi byen Namche Bazar og klostret Tengboche. I 1953 lykkedes det for Edmund Hillary.

Vi fløj med Gulf Air

Det tog omkring et døgn begge veje inkl. ventetider i lufthavnene. Det er bestemt ikke derfor man rejser.

Flora og fauna

Der var masser af motiver til den nye linse, både i naturen og i den specielle nepalesiske kultur.

Bjergged

Vi så vilde geder flere gange på turen. Vi så også nepals nationalfugl danfe i flotte farver, men den lod sig ikke forevige. Den var for hurtig.

Arrangeret bryllup

Der er ingen tvivl om, at bruden ikke er begejstret for situationen. Det ligner et arrangeret bryllup, som forekommer i denne del af verden.

Verdens tag | Nepal | Indien | Peru | Vietnam | Cuba | Mellemøsten | Egypten | Europa | Diasshows

Dette Websted blev sidst opdateret 29. november 2011