Kathmandu

17/12/11

Startside
Op
Thamel
Durbar Square
Pashupatinath
Swayambunath
Boudhanath
Bhaktaphur

 

Kathmandu er hovedstaden i Nepal med mere end 1,5 mill. indbyggere. De senere års konflikter i landdistrikterne har betydet, at mange er søgt ind til byerne. Et lignende fænomen har fundet sted i Peru, hvor Lima efter problemer med "Den Lysende Sti" har oplevet en stor tilvækst fra landdistrikterne. I Nepal er det maoisterne, der har forårsaget uroen, i en langvarig konfrontation eller magtkamp med den upopulære kongemagt.

Konflikten var - i hvert fald midlertidig - bilagt, da vi var der. Parterne forhandler med  henblik på en parlamentarisk løsning, og det eneste, vi oplevede, var en maoistisk demonstration.

Kathmandu er en storby, med forurening som et af de store problemer. Mange har bind for mund og næse, især færdselsbetjente, men vi så også chauffører med åndedrætsbeskyttelse, og vi oplevede det særlig slemt, da vi gik fra Thamel, hvor vi boede, til Durbar Square, midt i myldretiden.

Det virker mærkeligt at bevæge sig fra den stærkt forurenede trafik og direkte ind på et hotel, hvor haven er fyldt med blomster og idyl. De fleste nætter boede vi på hotel Marshyangdi, lige midt i Thamel med de smalle, turistvenlige gader.

Startside | Kathmandu | Himalaya | Chitwan

Dette Websted blev sidst opdateret 10. februar 2011